Diederik van Dorth tot Medler

Diederik van Dorth is senior loopbaanadviseur en helpt mensen bij het maken van loopbaankeuzes en het vinden van werk. Hij is auteur van het boek Carrièreswitchen doe je zo!

Als loopbaanadviseur en coach is Diederik pragmatisch en resultaatgericht. Belangrijk is dat de cliënt ontdekt waar hij/zij goed in is, wat hem/haar onderscheidt van anderen en welk werk daar bij past. Maar vervolgens gaat het er ook om om die baan te bemachtigen. Diederik is expert op het gebied van 'personal branding'. Hij ondersteunt de cliënt bij het opstellen van een perfect CV, het maken van een helder LinkedIn-profiel en het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken. Hij weet hoe je social media effectief kan inzetten om werk te vinden en beschikt over een omvangrijk netwerk binnen diverse sectoren.

Na zijn rechtenstudie heeft Diederik een loopbaan opgebouwd binnen het vakgebied HRM. Hij werkte als manager HRM ondermeer binnen de bank- en verzekering sector, bij een woningcorporatie, bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en in een ziekenhuis. 

In gesprek gaan met mensen en ze coachen en adviseren over werk, gedrag en persoonlijke ontwikkeling was voor Diederik altijd een van boeiendste aspecten van zijn werk. Dat heeft hem een aantal jaren geleden doen besluiten hier echt zijn vak van te maken.

Naast zijn loopbaanadviespraktijk is Diederik als parttime docent en leerteamcoach verbonden aan de Hogeschool van Utrecht. Hij is bestuurlijk actief binnen de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals Noloc.

Bekijk ook zijn persoonlijke website.

 


LinkedIn

Diederik van Dorth tot Medler